Minister Kamp voor volle zaal in Loppersum (Video)

Deel dit artikel
Jeffrey Bosman 112Gr. & Wim Zijlema & Meternieuws.nl video
Loppersum - Minister Kamp wil dat alle gebouwen onderzocht worden in Noord Groningen. Ook moet worden gekeken waar de kans op aardbevingen het grootst is.

 

Ook was hij in Loppersum om daar te spreken met inwoners over hun schade en hun angsten omtrent de eventuele sterkere aardbevingen vanwege de gaswinning in het gebied. S’avonds was er een bijeenkomst met de inwoners waar eveneens de zorgen van de bewoners met de minister konden worden gedeeld. Zoals bekend wil de regering de gaswinning weer opvoeren in het gebied, vanwege het economisch belang.

 

Dat houdt tegen is dat er mogelijk zwaardere aardschokken zullen gaan plaatsvinden. Maar de NAM probeert een andere vorm van winning  uit, waarbij de zwaarte van aardschokken vermoedelijk minder zwaar zullen zijn. Maar voor de inwoners is dit toekomst muziek. Enkelen willen het dorp zo snel mogelijk verlaten. Anderen willen een schadevergoeding omdat ze hun woning niet of nauwelijks nog kunnen verkopen. De regering wil wel geld in versteviging van de woningen steken, maar dat neemt de angst in Loppersum niet weg. Veel mensen(800) kwamen maandagavond in de sporthal.

Foto's

Deel dit artikel