Drenthe Nieuws: Auto contra boom

Deel dit artikel
Remko Nieboer/ Nieboer Media/ en Romke Notenbomer
-

Een – In de nacht van zaterdag op zondag, rond 1:00 uur, werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een ongeval op de Norgerweg in Een. Aldaar zou een auto op een boom zijn gebotst. Onderweg werd duidelijk dat het ging om een ongeval op de Eenerstraat in Een, waar inderdaad een auto tegen een boom was gecrasht. De bestuurder van een Renault Clio was, komende vanuit richting Norg, de macht over het stuur verloren en is na een spin met de linker zijkant van zijn wagen tegen een boom gebotst.

Bij de klap kreeg de bestuurder de zijdelingse airbag tegen zijn hoofd, wat voorkwam dat hij met zijn hoofd tegen de zijkant van de auto is geklapt. Door de impact is de man op de bijrijdersstoel terecht gekomen. De brandweer heeft die man in samenwerking met het ambulancepersoneel uit zijn voertuig bevrijdt. Ondanks het feit dat de boom die werd geraakt op de plaats van de bestuurdersstoel stond, liep de man behalve een snijwond aan zijn linkerarm geen noemenswaardige verwondingen op. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis voor nader onderzoek.
De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft de toedracht van het ongeval onderzocht. De auto werd even later afgesleept door de berger.

Bij een soort gelijk ongeval kwam circa 2 weken geleden een 20-jarige bestuurder uit Norg om het leven. Dit ongeval gebeurde een kilometer verderop, op de Schansweg. Het ongeval van zaterdagavond heeft mogelijk te maken met de pas aangelegde nieuwe asfaltlaag op de Eenerstraat, die vrijdagmiddag weer open gesteld is voor het verkeer.

Zie ook:
Brandweer Norg

Foto's

Deel dit artikel