Drukte voor brandweer Oost-Groningen tijdens Oud en Nieuw

Deel dit artikel
Mélarno Kraan & Martin Baar 112Gr. & J. Bos
Regio Oost-Groningen - Tijdens de jaarwisseling was het druk voor de brandweer in de regio Oost Groningen.

Er waren diverse kleine brandjes, van kleine bulten afval tot caravans.

Nog voor twaalf uur waren er in Winschoten drie brandjes achter elkaar. De brandweer kon van het ene brandje direct doorrijden naar het volgende brandje een paar 100 meter verderop. Later op de avond was er nog een buitenbrand bij verzorgingstehuis ’t Vondelhuys. Alle resten werden onder toeziend oog van de politie en brandweer direct opgeruimd door de gemeente.

 

Bij een schoorsteenbrand aan de Tritonlaan in Wedderveer kon erger worden voorkomen door de brandweer. Door de snelle inzet van de korpsen van Oude Pekela en Bellingwedde kon de brand zich niet verder uitbreidden. Na het vegen van de schoorsteen kon de brandweer zijn weg vervolgen.

 

De brandweer van Oude Pekela kon een klein uur later weer aanrukken bij een woningbrand aan de Vrijheidsstraat in Oude Pekela. Hier stond een woning in brand. Na een snelle inzet en het ventileren van de woning kon de brandweer weer naar de kazerne. Er is veel rookschade aan de woning. Na de klok van 12 uur ging in dezelfde straat nog een schuurtje in vlammen op.

 

Aan de hoofdweg in Blijham ging een aanhanger in vlammen op. De brandweer van Bellingwedde wist deze snel te blussen. De gemeente ruimde de resten op.

 

Tegen half 9 werd brandweer Scheemda opgepiept voor een buitenbrand aan de A7 tussen Scheemda en Winschoten. Bij aankomst bleek het om een vreugdevuur te gaan aan de bosweg in Scheemda. Ook de politie kwam ter plaatse om de brandweerlieden te begeleiden tijdens hun bluswerkzaamheden. Het grootste probleem was dat de rook over de A7 ging en zo gevaarlijke situaties kon veroorzaken door slecht zicht bij de bestuurders Na ongeveer een half uur besloot de brandweer in overleg met de politie het vreugdevuur uit te maken.

 

Tegen 5 uur in de morgen kreeg de brandweer van Scheemda nog een melding van een buitenbrand aan de hoofdweg in Midwolda. Hier bleek, ter hoogte van de Blauwe Stad een schaftkeet in brand te staan. Voor de brandweer was er geen redden meer aan. De schafkeet ging volledig in vlammen op.

Foto's

Deel dit artikel