Woningbrand in centrum Stadskanaal, 5 gewonden

Deel dit artikel
Niels de Kant & Marc dol
Stadskanaal - Bij een brand in een appartement in het centrum van Stadskanaal in de nacht van 26 op 27 december zijn vijf personen, waaronder de bewoonster, gewond geraakt.

De brand die in de keuken ontstond ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De bewoonster kon haar woning op tijd verlaten, maar had door de brand wel rook ingeademd. Een buurman, die de kat van de bewoonster uit de woning heeft gered, ademende ook rook in. Naast deze twee personen is ook een gezin van drie personen uit het naastgelegen appartement voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

In de loop van de nacht konden alle personen het ziekenhuis verlaten. Voor de bewoonster is elders onderdak gevonden, zij kon niet terugkeren naar haar appartement omdat deze flink beschadigd was door rook en roet. Naastgelegen appartementen liepen geen schade op. Het onderliggend appartement heeft waterschade opgelopen.

De brandweer van Stadskanaal kwam met drie voertuigen ter plaatse kwam en had de brand snel onder controle. Een half uur na de melding werd het sein brand meester gegeven.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een technisch mankement aan de koelkast.

Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel