Oefening voor brandweer Bedum

Deel dit artikel
Wim de Vries 112Gr.
Bedum - De brandweer van Bedum werd woensdagavond gemeld voor een brandgerucht in een woning aan de Almastraat in Bedum. Dit ging om een oefening.

Ter plaatse trof men een hevig rokende woning aan, de bewoner stond al op straat de brandweer op te wachten. Achter de ramen van zowel de beganegrond als de bovenverdieping was vuur zichtbaar, de bewoner melde dat zijn vrouw en vier kinderen en de hond mogelijk nog in de woning waren.

 

Toen de brandweer de woning betrad met ademlucht en twee stralen hogedruk is men direct op zoek gegaan naar de personen. De bewoonster trof de brandweer onwel aan in de keuken, zij is direct uit de woning gehaald, en door ambulancepersoneel behandeld. Boven bleken nog twee baby's in een ledikantje te liggen, deze zijn gered door de brandweer, wel moest de brandweer deze direct reanimeren, maar zij hebben het gered.

 

De twee andere kinderen en de hond bleken niet meer in de woning te zijn, zij waren net voor de brand uitbrak via de achterdeur met de hond gaan wandelen. Nadat alle personen uit de woning waren is de brand verder geblust, en daarna kon de brandweer inpakken. De brand was ontstaan in de keuken door vlam in de pan. Dit alles was in scene gezet voor een heel realistische oefening.

Foto's

Deel dit artikel