Opnieuw aanhouding brandonderzoek Winschoten

Deel dit artikel
Politie.nl// archief foto`s
Winschoten - De politie heeft maandagavond opnieuw een aanhouding verricht in het kader van het brandonderzoek in Winschoten. Het gaat om een 20-jarige man uit Winschoten.

Deze aanhouding staat los van de eerdere aanhoudingen. Deze verdachte is aangehouden omdat hij op basis van onderzoeksinformatie in aanmerking komt voor een enkelvoudige brandstichting bij de C1000 aan de Venne in de nacht van 2 op 3 oktober. De man is ingesloten voor verhoor.

Eerder aangehouden verdachten

 

Zondag 7 oktober werd een 26-jarige man uit Winschoten aangehouden. Een paar dagen later was een 25-jarige vrouw aan de beurt. Beiden zitten nog vast en worden nog steeds verhoord. Woensdag 17 oktober moet de 26-jarige verdachte voor de raadkamer verschijnen. Dan wordt besloten of de man langer vast blijft zitten.

 

Stoppen van de branden

 

Politie, justitie en gemeente hebben er alles aan gedaan om de branden te doen stoppen en de veiligheid van de inwoners van Winschoten te waarborgen. Zo is er extra toezicht gehouden en zijn camera’s geplaatst. Ook werd een mobiele politiepost ingericht. De gemeente stelde een noodverordening in die preventief fouilleren mogelijk maakte. Er is tot nu toe eenmaal gebruik gemaakt van de noodverordening. In alle andere gevallen waren mensen bereid vrijwillig mee te werken aan een fouillering.

Een speciaal rechercheteam analyseert alle beschikbare informatie en is nog steeds druk met het onderzoek naar de branden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Maatregelen terugschroeven

 

Met het huidige beeld is het gerechtvaardigd om een aantal maatregelen af te bouwen. Binnenkort verdwijnt de mobiele politiepost en wordt het aantal politiemensen in Winschoten teruggeschroefd naar normaal. De noodverordening is in principe voor de hele maand ingesteld. Het is nog niet bekend of deze maatregel vroegtijdig wordt ingetrokken.

 

 

Blijf alert!

 

Politie, justitie en gemeente zijn tevreden over het resultaat van het onderzoek naar de branden tot nu toe. Toch valt er nog veel werk te doen. De verdachten worden komende tijd nog vaker verhoord en moeten zich op termijn voor de rechter verantwoorden. Daarnaast blijven we alert op nieuwe verdachte situaties en vragen we ook de inwoners van Winschoten alert te blijven. Verdachte situaties kunnen altijd bij de politie gemeld worden.

 

 

Bij diverse branden is gebruik gemaakt van Burgernet. Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen. Tijdens het onderzoek naar de branden in Winschoten heeft Burgernet zo’n 200 nieuwe aanmeldingen gekregen. Ook nu nog kunt u zich voor Burgernet aanmelden via www.burgernet.nl, zodat we dit middel ook in de toekomst effectief kunnen toepassen.

Foto's

Deel dit artikel