Zevenhuizen: Middelbrand na explosie

Deel dit artikel
Herald Veenstra 112Gr.
Zevenhuizen - Dinsdagavond werd de brandweer van Haulerwijk opgeroepen voor brand bij Vos Mechanisatie in Zevenhuizen. Dit betrof een gezamenlijke oefening.

Tijdens het aanrijden werd er gemeld dat er nog slachtoffers in een brandende loods aanwezig waren, hierop werd er middelbrand gegeven waarop ook het korps van Leek uitrukte. Ter plaatse aangekomen bleek er brand in de werkplaats te zijn, die ontstaan was door spelende kinderen. De hysterische moeder wist te vertellen dat haar drie kinderen nog aanwezig waren in het pand, waarop de verkenning en redding door diverse ploegen werd gestart. Een medewerker moest zijn trekker verplaatsen op verzoek van de brandweer. Door de stress had hij zijn buurman over het hoofd gezien, hij raakte bekneld onder het wiel van een meststrooier. Uiteindelijk vielen er 5 slachtoffers te betreuren. Gelukkig betrof dit een zeer geslaagde oefenavond voor beide korpsen.

 

Tijdens de evaluatie werd korps Leek opgeroepen voor een buitenbrand aan de Auwemalaan in Leek. Vos mechanisatie wordt bedankt voor het beschikbaar stellen van de oefenlocatie.

Foto's

Deel dit artikel