Geen concreet resultaat in Winsum (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr.
Winsum - Het onderzoek rondom twee boerderijen in Winsum in de vermissingszaak van Jolanda Meijer heeft vooralsnog geen concreet resultaat.

Bij beide boerderijen zijn in totaal drie gierkelders leeggehaald. De inhoud is en wordt nog steeds zorgvuldig gezeefd. Daarnaast is onderzoek gedaan met een grondradar. Onderzoek met de grondradar heeft niets opgeleverd. Onderzoek naar de inhoud van de gierput heeft op dit moment ook nog niets opgeleverd.

 

Het onderzoek is uitgevoerd door collega’s van het cold caseteam, forensisch rechercheurs, een speciaal team van de Mobiele Eenheid, milieuspecialisten van de politie, het KLPD en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

 

Winsumerstraatweg

 

Aan de Winsumerstraatweg is maandag begonnen met een gierkelder buiten. Eerst werd een grote hoeveelheid water uit de kelder gepompt en gezeefd. Vervolgens is de achtergebleven drek onderzocht, uit de kelder gehaald en gezeefd. Daarna is begonnen met de kelder onder de boerderij. Het onderzoek in die kelder is vandaag voortgezet. Opnieuw is de kelder volledig leeggehaald en is de inhoud gezeefd. Meer dan wat kleine dierlijke botjes heeft het onderzoek niet opgeleverd. Tot slot is met een grondradar nog onderzoek verricht onder betonnen vloeren. Ook dit heeft niets concreets opgeleverd.

 

Klein Garnwerd

 

Bij de boerderij aan Klein Garnwerd was het deksel van de gierput ingedrukt. Daar bovenop lag een grote hoeveelheid puin. Met twee kraanmachines is maandag de volledige dag besteed aan het verwijderen van het puin. Een grote hoeveelheid betonstaal bemoeilijkte dat proces. Vandaag is verder gegaan met het weghalen en het zeven van de drek onderin de gierkelder. Zowel het puin als de drek worden onderzocht. Dat heeft tot dusver niets opgeleverd.

 

Afronding

 

De werkzaamheden aan Klein Garnwerd zijn nog niet volledig afgerond. Vermoedelijk zijn de collega’s hier woensdag pas klaar. Daarna wordt op beide locaties alles opgeruimd en netjes achtergelaten voor de huidige bewoners.

 

Uitsluiten

De politie had goede hoop Jolanda Meijer te vinden. Helaas is er toch nog geen duidelijkheid over het lot van Jolanda Meijer. Als we niets vinden, kunnen we met deze zoekingen wel een einde maken aan de geruchten en uitsluiten dat Jolanda op die locaties gevonden kan worden.

 

 

 

 

Beelden op Sbs 

 

Foto's

Deel dit artikel