Roofcoördinatieteam houdt nog twee jonge straatrovers aan

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Met de snelle aanhouding twee 14-jarige jongens uit Groningen heeft de politie vermoedelijk drie straatroven opgelost.

Vrijdagavond 14 september werd al een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van gewelddadige straatroven.

 

Wat was er gebeurd?

 

Die vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van twee berovingen op het fietspad van de Noordzeeweg en aan de Kardingemaar in Groningen. Het bleek dat een 16- en 14-jarige jongen uit Groningen kort naar elkaar door drie jongens gewelddadig waren beroofd van hun mobiele telefoon en portemonnee. De 14-jarige straatrover kon snel worden aangehouden. Het bleek dat er even daarvoor nog een andere beroving op de Noordzeeweg had plaatsgevonden.

 

Roofcoördinatieteam

 

Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen verrichtte direct onderzoek. Getuigen en de verdachte werden door de recherche gehoord. Deze informatie leverde al snel bruikbare informatie op. Maandagmorgen kon de politie nog twee minderjarige verdachten aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze straatroven. Het duo werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De verdachten zul de komende dagen uitgebreid worden gehoord. De 14-jarige minderjarige verdachte werd maandagmorgen geleid voor de rechter-commissaris. Deze besliste dat de verdachte langer bleef vastzitten. De politie onderzoekt of het trio verantwoordelijk is voor nog meer straatroven.

 

Hoge prioriteit aan overvallen

 

De Regiopolitie Groningen geeft overvallen en straatroven een hoge prioriteit. Zo doet het korps zoveel mogelijk om overvallen te voorkomen én overvallen op te lossen! Ondanks deze resultaten doet de politie een nadrukkelijk beroep op de alertheid van inwoners van Groningen. Mensen die slachtoffer getuige zijn van een beroving of overval op heterdaad wordt geadviseerd om direct het landelijk alarmnummer 112 te bellen. Zij kunnen een signalement of andere informatie doorgeven.

Foto's

Deel dit artikel