Gerrit neemt afscheid van brandweer

Deel dit artikel
Mark Redmeyer
Winschoten - Vrijdagavond omstreeks kwart voor acht 's avonds werd de brandweer van Winschoten naar de Parallelweg verzocht te gaan.

Het betrof een zogenaamde prio 2 melding, dit betekend wel direct aanrijden maar zonder toeters en bellen. Ter plaatse bleek een auto tegen een lantaarnpaal te zijn gereden. In de auto zat de vrouw van een van de brandweermannen, Gerrit Schaafsma, zogenaamd bekneld. Uiteraard ging het hier niet om een echt ongeval maar om een “laatste uitruk”.

 

Gerrit stopt na 24 trouwe dienst bij de Winschoter brandweer. Het ongeval was door zijn collega's in scene gezet. Met de schaar knipte hij de deur uit de wagen waarna hij zijn vrouw uit de auto kon helpen. Na de “bevrijding” ging Gerrit met zijn vrouw en dochter op de foto en werd er nog een mooie groepsfoto samen met zijn blusgroep genomen. Ook vanuit de meldkamer ging het voorval niet onopgemerkt voorbij.

 

Via de portofoon werd de ex-brandweerman ook heel veel geluk gewenst. Hierna is er koers gezet naar de woning van de vertrekkende spuitgast alwaar het vast nog lang gezellig zal zijn geweest.

Foto's

Deel dit artikel