Ernstig ongeval nabij grensovergang (Video)

Deel dit artikel
Video & foto Johannes Zuurman via persbureaumeter.nl
Rhede/Bellingwolde - Bij een zeer ernstig verkeersongeval, daar waar de Rhederweg overgaat in de Zollstrasse net over de grens Nederland/Duitsland tussen het Groningse Rhede en de grensovergang met Duitsland.

Daar zijn twee Nederlandse vrouwen (een van de slachtoffers zou uit Winschoten komen) zeer zwaar gewond geraakt. Het tweetal zat in een zogenaamde 45 km auto. Ze wilden de Zollstrasse opdraaien en zagen daarbij een auto met aanhanger van een automobilist over het over het hoofd. Deze auto boste in volle vaart tegen deze auto die tegen een boom werd geslingerd.

 

Het 45 km auto raakte totaal vernield. De Duitse brandweer had dan ook meer dan 1,5 uur nodig om de slachtoffers uit de auto te bevrijden. Ook werd het mobiel medisch team ingezet. De chauffeur en andere inzittende van de auto die op de Zollstraasse reed bleven ongedeerd. Deze familie reed net Duitsland binnen na een vakantie van veertien dagen. De Rhederweg is de tot diep in de middag voor het doorgaande verkeer richting Duitsland afgesloten geweest voor onderzoek, hulpverlening en berging van de voertuigen. Volgens de politie ter plaatse zouden de zeer slechte weersomstandigheden van invloed kunnen zijn geweest op het ontstaan van het ongeval. Het regende namelijk hevig tijdens het ontstaan van het ongeval.

Foto's

Deel dit artikel