Verontreiniging oppervlaktewater bij Garnwerd

Deel dit artikel
Wim Henstra 112gr.
Garnwerd - Vrijdag even voor 15:00 uur werd brandweer van Winsum opgepiept voor een prio 2 verontreiniging oppervlaktewater bij recreatiecentrum Ad Nooren aan de Hunzeweg in Garnwerd.

Ter plaatse was er een substantie zichtbaar op het water. Na kort onderzoek bleek dit uit een boot te komen die in de jachthaven ligt. Het zou vermoedelijk gaan om brandstof voor een Zibro kachel.

 

Op het dek van het schip stonden meerdere vaten met deze brandstof. Eén van deze vaten was omgevallen en gaan lekken. Het vloeistof lekte uit het schip en veroorzaakte een waas op het water.

 

De brandweer heeft een milieuvriendelijk oplosmiddel over het water verspreid zodat brandstof verdween. Ook enkele kanoërs hielpen mee door al roeiend dit oplosmiddel aan het water toe te voegen. Tevens werd de lekkage op het schip opgeheven waarna de blusgasten terug naar de kazerne konden. Ook de politie kwam nog even kijken en zal de zaak verder met de eigenaar regelen. De eigenaar was niet aanwezig maar zal later op de hoogte gesteld worden van het gebeuren.

Foto's

Deel dit artikel