Drie branden door onweer in Groningen (Video)

Deel dit artikel
Wim Henstra & J. Wideboer
Winsummermeeden - De onweersbui die in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 augustus over de provincie Groningen trok, heeft de brandweer een drukke nacht bezorgd.

Op drie verschillende plekken in waren er flinke woningbranden, die voor veel schade zorgden. Het gaat om een brand in een woonboederij aan de Winsumermeeden in Winsum (melding 4.30 uur), een rietgedekte woning aan het Roer in Stadskanaal (melding 6.50 uur) en een boerderij aan de Kerkeweg in Finsterwolde (melding 8.30 uur).

 

Bij de eerste twee staat vast dat het gaat om blikseminslag en ook bij de derde brand bestaat dat vermoeden. Wat betreft de schade: in Winsum ging de volledige boerderij in vlammen op. In Stadskanaal bleef de brandschade beperkt tot een deel van het dak van de woning (doordat de brandweer een laag schuim over de rietenkap heeft gespoten) en in Finsterwolde brandde de schuur af en kon de brandweer voorkomen dat ook het woonhuis werd verwoest. In alle drie de gevallen waren de bewoners van de woningen op vakantie. Er zijn derhalve geen gewonden gevallen.

 

 

 

 Nos Journaal

 

Foto's

Deel dit artikel