Philemon Yator wint halve marathon Lauwersoog

Deel dit artikel
Jan Beets & Paul Zwart
Ulrum - De 20-jarige Philemon Yator uit Kenia heeft zaterdagmiddag de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum gewonnen.

De atleet afkomstig uit Kenia liep de ruim 21 kilometer in 1 uur 3 minuten en 22 seconden. Het parcoursrecord werd niet verbroken. Deze staat op naam van Abel Jumah Jaber uit Qatar met een tijd van 1 uur 2 minuten en 26 seconden.

 

De snelste vrouw was Mariska Kramer uit Drachten met een tijd van 1 uur 19 minuten en 17 seconden. De start was rond 14.00 uur op het haventerrein van Lauwersoog. Het startschot werd gelost door Rieks Gerdes, een van de enthousiaste ondernemers en stersponsor van het evenement. De deelnemers liepen via de Strandweg naar de Willem Lodewijk van Nassaukazerne en vervolgens naar Zoutkamp. Daar trokken ze verder richting Ulrum. De finish was bij café restaurant Neptunus in Ulrum. De lopers werden onderweg ondersteund door diverse vrijwilligers die als verkeersregelaar optreden of de voedselpost bemannen.

 

Ook de EHBO en het Rode Kruis waren actief aanwezig. Ongelukken deden zich niet voor. Met ruim 20 graden was het heerlijk loopweer waardoor de 23ste editie van de halve marathon zeer geslaagd was. De brandweer van zoutkamp zorgde voor verkoeling door water te spuiten.

Foto's

Deel dit artikel