Truckstar festival trekt 60 duizend bezoekers

Deel dit artikel
Remon Koene & Meternieuws.nl
Assen - Twee duizend glimmende unieke Trucks uit heel Europa bewonderd door meer dan 60.000 bezoekers uit heel Nederland, Duitsland en België, dat was het beeld op het TT terrein in Assen zaterdag zowel als zondag.

Zaterdagochtend heeft Willie Oosterhuis het Truckstarfestival 2012 met zijn kenmerkende spreuk ‘Loaaat goan!’. geopend. Duidelijk herkenbaar aan zijn flamboyante pak heet de excentrieke Twent het publiek, dat langzaam de tribunes bevolkt welkom. De kop is eraf! Snel werd er doorgeschakeld naar de racetrucks, want er is een strak schema. Met brullende motoren wordt de aftrap gegeven voor een dag vol dieselgeweld.

Vertrouwde namen zoals Zandbergen, Van Koeveringe, Kreeft en Donk passeren de revue maar ook enkele nieuwkomers storten zich in de racetruck achtervolging. Caravanrace Als de achtervolging gestaakt wordt gaan ze door met wat inmiddels een klassieker is geworden voor het Truckstar Festival: het caravan racen. Doel: het zo snel mogelijk op de kant leggen van een oude caravan die achter een truck bevestigd is. Bijzonder is de deelname van enkele ‘nieuwe’ trucks. Neem bijvoorbeeld de Scania 164.580 van Arend Huizinga. Deze truck, met het kenteken BL is door de monteurs van HAT transport uit Alteveer in 8 weken opgebouwd uit onderdelen van verschillende trucks. Wij zijn benieuwd hoe deze truck het doet! Verder kon zaterdag genoten worden van de andere decibelcontest; georganiseerd door V8Power.nl.

 

Hierbij ging het erom dat een truck zoveel mogelijk decibellen produceert. de chauffeursspelen en de stuntcapriolen van Holer Togni. Zondag ging het feest verder m et diverse activiteiten. Pas tegen vijf uur loopt Europas grootste truck festival ten einde.Het kloppend hart van het binnenterrein was het beursplein. Alle grote truckmerken waren hier vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er tal van andere producten zoals truckaccesoires en schaalmodellen, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector aanwezig. Eén van de belangrijkste verkiezingen in Nederland is die van de Mooiste Truck van Nederland. Alle 27 deelnemers staan tijdens het Festival opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar kunnen de bezoekers ze van zeer dichtbij bewonderen.

Maar het plaatje wordt pas echt compleet wanneer de deelnemers op zondag per categorie acte de présence geven in de parade voor de tribune. Aansluitend volgt de bekendmaking van De Mooiste Truck van Nederland 2012.

 

Foto's

Deel dit artikel