Boa constrictor in Ter Apel weer terecht (Video)

Deel dit artikel
Dennie Gaasendam 112gr & 112Gr.
Ter Apel - In een vijver aan de Vijverstraat in Ter Apel is dinsdagmiddag bijna twee uur lang gezocht naar de ontsnapte Boa Constrictor van twee en half meter.

De slang ontsnapte afgelopen zaterdag uit een woning in Ter Apel. De eigenaar van het beest was op vakantie en is speciaal teruggekeerd om met buurtbewoners en de politie te zoeken. Helaas werd de slang nog niet gevonden tot een speciale speurhond vandaag aansloeg bij de vijver aan de Vijverstraat. De hond had van te voren aan een stuk slangenhuid geroken en het spoor leidde naar de vijver.

 

Verschillende mensen hebben de slang in de vijver gezien. De brandweer die ter water is gegaan met speciale waadpakken hebben de slang gezien hetzij gevoelt. Beide uiteinden van de vijver werden afgesloten zodat de slang niet weer kon ontsnappen. Maar na bijna twee uur zoeken werd de zoekactie gestaakt. Slangendeskundigen denken dat hij ergens een rustig plekje heeft opgezocht en de komende dagen niet veel zal bewegen. Dit omdat de slang vlak voor de ontsnapping had gegeten. 

 

Omstreeks 17.00 uur bereikte ons het bericht van de voorlichter van de politie Groningen dat de vermiste slang in de woning van de eigenaar werd gevonden.

 

Video

 

Telegraaf

 

 

Hart Van Nederland

Foto's

Deel dit artikel