Politie rolt hennepkwekerij op

Deel dit artikel
Politie.nl
Veendam - In een bedrijfspand aan het Prins Hendrikplein in Veendam is in de nacht van donderdag op vrijdag een hennepkwekerij ontmanteld.

De politie trof ruim 700 planten aan. Het energiebedrijf heeft vastgesteld dat de elektriciteit langs de meter werd afgetapt. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd.

 

De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip. Een 49-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel