Eerste succes Stichting Groningen HartVeilig !

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - Sinds de start van GHV, nu ruim een maand geleden, hebben ruim 150 mensen zich aangemeld als vrijwillig hulpverlener bij GHV. Het belang hiervan werd twee weken geleden bij een reanimatie in Hoogezand voor het eerst onderstreept.

Een vrijwillig hulpverlener werd met succes gealarmeerd en ingezet als hulpverlener bij deze reanimatie. GHV heeft een zeer hoge ambitie, namelijk de slagingskans van een reanimatie bij een acute hartstilstand in de hele provincie Groningen vergroten van 10-12% naar 50-70%.

 

Daarvoor zoekt zij vrijwillig hulpverleners die een reanimatie- en AED opleiding hebben gehad (bijv. via een reanimatiecursus, EHBO of BHV). Door het alarmeren van deze hulpverleners wil de stichting gaan werken aan een operationeel systeem, waardoor het mogelijk wordt om overal in de provincie Groningen binnen 6 minuten een vrijwillig hulpverlener ter plaatse te krijgen. Hij/zij kan in afwachting van de ambulance een reanimatie opstarten en daarmee in de eerste cruciale 6 minuten na een hartstilstand levensreddend handelen. GHV organiseert in juli twee informatieavonden voor belangstellenden. 3 juli in Bedum en 12 juli in Veendam. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website www.groningenhartveilig.nl

Foto's

Deel dit artikel