`Ze kunnen zó mijn huis binnen komen…!`

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - Het moet nu eens afgelopen zijn, vinden de gemeente Groningen, politie en Veiligheidszorg Noord.

 Het aantal stijgende inbraken in de wijk Vinkhuizen Noord moet teruggebracht worden. Samen met de inwoners maken zij zich hier sterk voor.

Waarom deze actie ?

 

 

In 2011 vonden 275 woninginbraken plaats in het westen van de stad Groningen, waarvan 24% (65) in Vinkhuizen Noord. Vooral de Briljantstraat, Saffierstraat, Edelsteenlaan en de Aquamarijnstraat springen er in negatief opzicht uit. Inbrekers komen steeds vaker een woning binnen door te ‘flipperen’ (binnen 4 seconden binnen komen met een stukje plastic) of te ‘hengelen’ (binnen 12 seconden inbreken door met een draad de deur te openen). 

De inbraken tasten de veiligheidsgevoelens en het woongenot van de bewoners in heel Vinkhuizen Noord aan. Tevens leiden de inbraken tot materiële schade. Dat was de aanleiding om de gezamenlijke anti-inbraakcampagne te starten, genaamd ‘Buit Binnen!’.

 

 

 

Wat gaat er gebeuren op dinsdag 19 juni ?

 

 

De gemeente Groningen, politie en Veiligheidszorg Noord willen de bewoners helpen om inbrekers geen kans meer te geven. Op 19 juni staan ze daarom gezamenlijk in een preventiekraam om de bewoners daar te voorzien van aanbiedingen en advies.

Zo kan men voor een zeer gereduceerd tarief anti-inbraakstrips aanschaffen en deze gratis laten monteren. Ook worden er simpele maar effectieve tips gegeven hoe het inbrekers moeilijk gemaakt kan worden. De inwendige wordt mens verzorgd door studenteninitiatief Koffiehuis Bakkie Bakkie.

 

 

 Waar, wanneer, hoe laat ?

 

 

Datum                 : dinsdag 19 juni

Tijdstip                 : 18.00 – 21.00 uur

Locatie                 : parkeerplaats Saffierflat (Saffierstraat)

Foto's

Deel dit artikel