Eerste landelijke herdenking brandweer

Deel dit artikel
M. Prins via 112-Stadskanaal
Stadskanaal - Zaterdag 16 juni, om 14.30 uur vond de eerste landelijke herdenking plaats van brandweermensen die sinds 5 mei 1945 tijdens een repressief optreden hun leven hebben gegeven in dienst van de samenleving.

Ook in de regio Groningen werd op hetzelfde tijdstip een herdenking georganiseerd. De landelijke herdenking is de eerste herdenking bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

 

In aanwezigheid van minister Opstelten, enkele honderden nabestaanden en andere genodigden werd er in Arnhem eer bewezen aan omgekomen brandweermensen.

 

 

Op hetzelfde tijdstip als de herdenking in Arnhem, om 14.30 uur, werd in het hele land herdenkingen met het Ereteken georganiseerd. Daarmee werdt eer betoond aan omgekomen brandweermensen. Tegelijkertijd werdt hiermee aandacht gevraagd voor de risico’s van het brandweervak. Brandweermensen doen hun werk voor de samenleving en daar zijn risico’s aan verbonden. In Veendam vond een herdenking in besloten kring plaats. Bij het voormalige Philipsterrein aan de Electronicaweg in Stadskanaal vond om 14.30 uur een gezamenlijke, openbare herdenking plaats.

Foto's

Deel dit artikel