Alcoholrijders aangehouden

Deel dit artikel
Politie.nl
Regio Groningen - De politie heeft vrijdagavond en -nacht meerdere weggebruikers aangehouden voor rijden onder invloed. Op verschillende locaties in Groningen werden alcoholcontroles uitgevoerd.

Een aantal situaties waarin onder invloed is gereden:

 

Leek, Bosweg: Vrijdagavond werd een 42-jarige automobilist uit Leek aangehouden. Bij controle bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Het bleek dat hij ruim 535 ugl (1,2 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 5 uur weer gaan.

 

Leek, Lindensteinlaan: Vrijdagavond liep een 51-jarige automobiliste uit Leek ook tegen de lamp. Bij controle bleek dat ook hij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 385 ugl (0,9 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 3 uur weer gaan.

 

Bedum, Groningerweg: Een 46-jarige vrouw uit Delfzijl had ook teveel gedronken. Bij controle bleek dat zij ruim 530 ugl (1,2 promille) alcohol in haar bloed had. Na verhoor kon zij met een rijverbod van 5 uur weer gaan.

 

Winschoten, Gaslaan: Vrijdagavond maakte een 37-jarige man uit Winschoten het wel heel erg bont. Agenten zagen dat een fietser opvallend slingerend reed en de hele breedte van de Gaslaan nodig had. Bij controle bleek dat hij heel veel alcohol had gedronken. Het bleek dat hij ruim 1235 ugl (ruim 3.0 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 16 uur weer gaan.

 

Groningen, S.O.J. Palmelaan: Vrijdagavond werd een 50-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Bij controle bleek dat hij teveel had gedronken. Het bleek dat hij ruim 485 ugl (1,1promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 5 uur weer gaan.

 

Bedum, Boterdiep wz: Vrijdagavond werd een 21-jarige automobilist uit Middelstum op de bon geslingerd voor de overschrijding van de maximum snelheid. Het werd geklokt met een snelheid van 80 km/uur waar 50 km/puur is toegestaan. De agent rook dat de jonge bestuurder alcohol had gedronken. Het bleek dat hij ruim 135 ugl (0,3 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon de beginnende bestuurder met een rijverbod van 1 uur weer gaan.

 

Zuidbroek, Stationsstraat: Vrijdagnacht werd een 36-jarige Poolse automobilist aangehouden. Bij Het bleek dat hij ruim 655 ugl (1,5 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 8 uur weer gaan.

Foto's

Deel dit artikel