Mitsubishi Outlander als solo-ambulance als keuze

Deel dit artikel
Persbericht
Friesland/ Groningen - UMCG Ambulancezorg en Ambulancezorg Fryslân vervangen hun Volkswagen solo-ambulances en de voertuigen van de Officieren van Dienst Geneeskundig (OvdG) door nieuwe Mitsubishi's.

Er is gekozen voor het type Outlander, met inschakelbare vierwielaandrijving. Aan de keuze is een uitgebreide vergelijking van verschillende types auto’s en een testtraject vooraf gegaan. De vervanging van de Volkswagen Touran gebeurt in samenwerking met de ambulanceregio’s Limburg Noord en Zuid Limburg, die ook voor de Mitsubishi Outlander hebben gekozen.

 

De vier ambulancediensten kregen in de maanden mei en juni in totaal negen van deze nieuwe voertuigen geleverd. De solo-ambulances en OvdG-voertuigen zijn identiek uitgerust, zodat ze snel voor beide taken kunnen worden ingezet. De door Visser Leeuwarden opgebouwde auto’s zijn standaard voorzien van een uitgebreid optiepakket zoals Bi-Xenon verlichting, achteruitrijdcamera in spiegel, parkeersensoren en inschakelbare 4×4 aandrijving. Het ruime achtercompartiment – bij handhaving van de achterbank – in combinatie met een tweedelige achterklep maakt dit model zeer geschikt voor de inrichting van een multifunctionele materiaalruimte.

 

In nauwe samenspraak met de vier ambulancediensten is een materiaalruimte ontwikkeld bestaande uit drie niveaus: 1. Niveau 1 bestaat uit een uitschuifbaar plateau voor de berging van een defibrillator, spoedtas, verbandkoffer en afzuignunit 2. Niveau 2 herbergt een opklapbare whiteboard, een uitschuifbare kaartentafel en een uitschuifbaar bergvak, specifiek voor de taken van een Officier van Dienst. 3. Niveau 3 bestaat uit een bergvak , een lade en een uitschuifbare slede met een laptop dockingstation waarop bijvoorbeeld het EDAZ, het Elektronisch Dossier Ambulancezorg kan worden aangesloten. Alle vier de ambulancediensten gebruiken dit informatie en communicatiesysteem. Links en rechts van de materiaalruimte zijn achterin de auto’s houders voor zuurstofflessen en een brandblusser gemonteerd.

Foto's

Deel dit artikel