Aduarders betrokken bij ongeval A28 Assen

Deel dit artikel
P.Koene, R.Koene & H. Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl
Assen - Een personenauto ramde zaterdagavond tegen 22.20 uur een LPG pomp bij het benzinestation Peelerveld aan de A-28 bij Assen.

De pomp werd van de sokkel gereden en de auto kwam op de kop tot stilstand. De 25-jarige bestuurder uit Rotterdam en vier inzittenden (nadere gegevens nog niet bekend) raakten licht gewond. De vier inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Assen en daar behandeld aan diverse snijwondjes.

 

De bestuurder had gedronken (325 ugl) en drugs gebruikt. Van hem is een bloedproef genomen en hij is voor nader onderzoek ingesloten. Aan de botsing ging een aanrijding met een andere auto vooraf. De 45-jarige bestuurder van deze auto en zijn beide zoons van 14 en 16 jaar uit Aduard raakten niet gewond. De man uit Aduard verklaarde dat hij rijdend over de A-28 in de richting Groningen een aantal keren was ingehaald door de auto waarmee hij even later een aanrijding kreeg. Na het inhalen zakte de snelheid van de inhalende auto weer terug waarop hij hem dan weer voorbij reed. Dit herhaalde zich een aantal keren. Ter hoogte van de toerit naar het benzinestation werd hij opnieuw ingehaald en daarbij geraakt door de inhalende auto. Mogelijk verloor de bestuurder hierbij de macht over het stuur. De auto reed in ieder geval via de toerit naar het benzinestation, botste daar tegen de LPG pomp en vloog over de kop. Omdat er korte tijd LPG ontsnapte uit de kapotte pomp waardoor explosiegevaar bestond, zette de politie de omgeving af, kwam de brandweer ter plaatse en werd de A-28 korte tijd afgesloten.

 

De brandweer had de situatie snel onder controle waarna het ongeval werd afgehandeld en de A-28 weer werd vrijgegeven.

 

Telegraaf

 

Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel