Politie stop vrachtwagen chauffeur met waarschuwingsschot (Video)

Deel dit artikel
Meternieuws.nl
Nieuw Amsterdam - De politie heeft dinsdagochtend een waarschuwingsschot gelost op de A37 ter hoogte van de afslag Nieuw Amsterdam. De politie had een melding gekregen van een eenzijdig verkeersongeval op de A37.

Ter plekke bleek dat een 52-jarige man uit Duitsland met zijn vrachtwagen in de richting van Duitsland reed en ter hoogte van de afslag Nieuw Amsterdam tegen de vangrail was gebotst.

 

De bestuurder zat nog in zijn vrachtwagen, maakte een verwarde indruk, gaf geen gehoor aan het verzoek om de motor af te zetten en zijn deur te openen. Agenten wilden de deur openen en op dat moment begon de bestuurder vooruit te rijden. De verwarde vrachtwagenchauffeur wilde mogelijk verder rijden. Ter afwending van dreigend gevaar voor de hulpdiensten en het overige verkeer werd een waarschuwingsschot gelost. De vrachtwagen stopte direct en de chauffeur kon worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en de politie heeft de zaak in onderzoek. Een bloedproef moet uitwijzen of de man ook onder invloed was. Het lossen van het schot is volgens de daarvoor geldende richtlijnen uitgevoerd.

Foto's

Deel dit artikel