Veel schade na felle buitenbrand Folkingestraat

Deel dit artikel
Brandweergroningen.nl (Bron)
Groningen - Een korte felle buitenbrand heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei nogal wat schade veroorzaakt aan de achterzijde van een winkel en bovenliggende etage van Folkingestraat 23 in Groningen.

Er raakte niemand gewond. Om 2.33 uur kreeg de Meldkamer in Drachten de melding binnen van een buitenbrand aan de Folkingedwarsstraat in de Stad. Toen het eerste voertuig ter plaatse kwam bleek de brand te woeden achter Marokkaanse winkel Le Souk. De vlammen hadden inmiddels de opslagruimte van de winkel en de daarboven woning bereikt.

 

De vier bewoners van de woning stonden op dat moment al veilig buiten. Een korte en gerichte inzet van de collega's van brandweer Stad Groningen zorgde ervoor dat het vuur zich niet verder verspreidde. Vlak voor de klok van drie uur gaf de bevelvoerder het sein de brand onder controle te hebben. Bij de brand raakte niemand gewond, wel is er aanzienlijke rook- en waterschade aan het winkelpand. De bovenliggende woning raakte nauwelijks beschadigd, maar had wel te kampen met rookoverlast. De vier bewoners zijn in eerste instantie opgevangen door collega's van de politie. Bij het ter perse gaan van dit bericht was niet bekend wanneer zij weer terug konden naar hun woning. Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niets bekend. De regiopolitie Groningen doet hier onderzoek naar. Zie een foto op Tv Noord

Foto's

Deel dit artikel