Grote brand in Meppel (Video)

Deel dit artikel
Meternieuws.nl & Arjan Tien
Meppel - Aan de Kruisstraat in het centrum van Meppel heeft een zeer grote uitslaande brand een historisch pand van 400 jaar oud volledig verwoest .

Het eeuwenoude Schultehuis was het oudste pand van Meppel dat in de as werd gelegd. Bij velen bekend als voormalig café De Zaak.De brandweer uit de hele regio was aanwezig om de brand te bestrijden. Omwonenden uit een appartementen complex achter het brandende pand zijn geëvacueerd en opgevangen in het gemeentehuis. Publiek werd door de politie op afstand gehouden. De brandweer probeerde overslag naar naast gelegen panden te voorkomen. Naast dat het historisch afbrandde hadden belendende percelen water en rook schade.

 

Hoe groot de schade uiteindelijk zal zijn zal zaterdag in de loop van de dag duidelijk worden. In het afgebrande pand zat een speelgoedzaak. Het vuur is op de zolder van het pand ontstaan en was door de brandweer moeilijk te bestrijden. Pas na een uur toen de vlammen uit het dak kwamen kon de brandweer pas echt aan het werk. Een binnen aanval werd meermalen wel geprobeerd maar door de hitte in het pand was dit geen optie. Door ventilatie openingen in het pand te maken waardoor er zuurstof in het gebouw werd gebracht kwam de brand (het vuur) tot ontwikkeling. De brandweer korpsen konden overslaan van de vlammen naar andere panden voorkomen. . De gemeente heeft de geëvacueerde die niet terug naar huis konden in hotels ondergebracht..

Foto's

Deel dit artikel