Opendag KNRM Eemshaven groot succes (Video)

Deel dit artikel
Jordi Haverdings & Martin Nuver
Eemshaven - Zaterdag 28 april 2012 organiseerde de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor de 19e keer haar landelijke open dag.

De Nationale Reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM.

 

In Eemshaven was er de mogelijkheid om mee te varen met een van de reddingboten. De open dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en werd op alle 43 reddingstations in Nederland gehouden. In de Eemshaven waren de volgende reddingboten actief zijn: De op Borkum gestationeerde Duitse reddingboot “Alfried Krupp”, zij zullen ook een indrukwekkende brandblusdemonstratie geven in het begin van de middag. De voormalige reddingboot “Gebroeders Luden” en de Operationele reddingboot de “Jan en Titia Visser”. In het boothuis een schaalmodel van de voormalige reddingboot de “Insulinde” van Frits Alles uit Usquert.

 

Dit was de eerste legendarische zelfrichtende motorreddingboot van Nederland, bedacht door de Groninger schipper Mees Toxopeus en gebouwd op de werf van de gebr. Niestern te Delfzijl. Sinds 2005 behoort de Insulinde tot het topstuk van het maritiem erfgoed van het reddingmuseum. 

 

Als blijk van waardering voor de steun van de Redders aan de Wal en belangstellenden trekken de bemanningen één dag per jaar alle registers en deuren open om u een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of een onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Er kwamen zo`n 600 toeschouwers. Donaties klik hier !

 

 

Lauwersoog zie

 

 

 Dichtbij

 

Telegraaf

 

112Delfzijl

 

 

Foto's

Deel dit artikel