Oefening in Onderdendam

Deel dit artikel
WIm de Vries 112Gr.
Onderdendam - Woensdagavond 25 april was er weer de korpsoefening voor de Bedumer brandweer. Er werd een loodsbrand gemeld bij het waterschap Noorderzijlvest aan de Winsumerweg te Onderdendam.

Er werd uitgerukt met de 1631 en ter plaatse trof men een vrij forse brand aan met meerdere slachtoffers, daarop werd middelbrand gegeven en werd de 1673 om bijstand gevraagd.  Deze eenheid rukte uit met de PM/GM met MSA, ter plaatse werd een plan van aanpak gemaakt, er bleek een brand te zijn veroorzaakt door kortsluiting in de meterkas in de werkplaats.

 

Hierdoor was een werknemer geschrokken die met een cirkelzaag bezig was, hij raakte hierdoor met zijn hand in de zaag en werd meerdere vingers kwijt, andere werknemers werden onwel en kwamen onder diverse machines terecht, een in brand staande acyteleenfles moest onder dekking langdurig worden gekoeld en werd uiteindelijk aan een touw in het Winsumerdiep ondergedompeld. Nadat alles onder controle was, de 6 slachtoffers gered en de brand geblust kon worden ingepakt, er werd nageëvalueerd onder genot van een kopje koffie bij het waterschap, daarna keerde de brandweer terug naar Bedum, het was weer een leerzame oefening.

Foto's

Deel dit artikel