Straatroven in Groningen

Deel dit artikel
politie.nl
Groningen - Vrijdag op zaterdagnacht rond drie uur fietsten een 18-jarige jongen en een 19-jarige jongen vanuit de stad richting de Oosterparkwijk in Groningen. In de Narcisstraat werden de twee Groningers tot stoppen gedwongen door twee onbekende jongemannen.

 De 18-jarige kreeg een klap tegen het gezicht en vervolgens werd zijn fiets afgepakt. Degene die sloeg ging er op de fiets vandoor. Beide daders vluchtten in de richting van de Pioenstraat.

 

 

Zaterdagochtend maar dan rond half zes fietste een 23-jarige man uit Groningen over de kruising Damsterdiep met de Oostersluisweg. Er stonden daar drie blanke jongemannen op het fietspad. De Groninger werd gemaand om af te stappen. Hij moest vervolgens zijn fiets en spullen afgeven. In paniek rende hij weg richting het aangrenzende weiland. Twee van de drie achtervolgden hem echter. Ze kregen hem te pakken en het slachtoffer kreeg meerder klappen en trappen. De telefoon van de 23-jarige werd afgepakt. Toen hij terug durfde te lopen bleek zijn fiets ook te zijn meegenomen.

De politie stelt een onderzoek in en sluit niet uit dat het hier in beide zaken om dezelfde daders gaat.

 

 

Signalementen

 

Het gaat om in ieder geval twee blanke jongemannen van ongeveer 18 a 22 jaar oud. Beiden hebben een normaal postuur en zijn rond de 1.80 mtr lang. Een van hen had blond kort haar en hij droeg een zwarte glimmende jas met capuchon. De ander droeg een donkere jas.

 

 

Getuigenoproep

 

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website 

 

 

Straatroof Linnaeusplein Groningen

 

GRONINGEN –  Ter hoogte van het Linnaeusplein, vlakbij de Petrus Campussingel in Groningen werd om middernacht een 20-jarige man uit Groningen aangesproken door een voor hem onbekende man. De Groninger moet zijn geld afgeven. Wanneer hij tegenstribbelt krijgt hij meerdere klappen op zijn hoofd waardoor hij op de grond terecht komt. Het slachtoffer mist geld uit zijn portemonnee. De verdachte vlucht al fietsend in de richting van het UMCG.

 

 

Signalement

 

Het zou gaan om een man met donkere huidskleur van ongeveer 1.90 mtr groot, hij heeft dreadlocks tot net over de schouders. Hij droeg een lange zwarte jas en hij sprak gebrekkig Nederlands.

 

 

Getuigenoproep

 

De politie heeft al met enkele getuigen gesproken. Maar mocht u toch iets gezien of gehoord hebben en nog geen contact hebben gehad met de politie dan kunt u contact opnemen:

 

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel