Staatsbezoek omgeven met een grote politiemacht

Deel dit artikel
Peter Verhoeven i.o.v 112Nederland.nl
Maastricht - Donderdag 19 april heeft de Turkse President in gezelschap van Koningin Beatrix een bezoek gebracht aan het Provinciehuis van Maastricht.

Behalve dat er veel genodigden waren en veel pers, was er ook een behoorlijke politiemacht op de been. Naast de Nederlandse politie, waren ook Turkse politiemensen aanwezig in burger om alles in goede banen te leiden. Vlak voor het bezoek van het gezelschap surveilleerde speciaal een uitgeruste politiewagen met een videocamera aan boord. Boven in de lucht was een politieheli actief.

 

Geaccrediteerde journalisten waaronder 112Nederland.nl moesten voordat zij naar binnen mochten worden nagetrokken of zij wel op de lijst van de RVD stonden. Politieambtenaren verleenden geen toegang aan personen die naar binnen wilden en niet op die lijst van Accreditatie van de RVD stonden. Gelukkig – voor het hoge gezelschap – was het weer dit keer geen spelbreker en straalde een vriendelijk zonnetje.

 

Na afloop van het bezoek aan het Provinciehuis zal de Turkse President nog een bezoek brengen aan het Bonefantenmuseum. Vandaar zal – na de afscheidsceremonie op de Markt in Maastricht – het Turkse gezelschap weer naar Turkije vertrekken.

Foto's

Deel dit artikel