SIGMA Team Groningen zoekt nieuwe collega’s

Deel dit artikel
ingezonden item
Groningen - In de provincie Groningen zijn we op zoek naar enthousiaste EHBO-ers die SIGMA-vrijwilliger willen worden. Een nieuwe opleiding tot SIGMA-vrijwilliger start in september 2012. In het kader van deze werving willen wij ons graag presenteren.

De SIGMA maakt deel uit van de Geneeskundige Combinatie (GNK-C) en wordt ingezet bij grotere ongevallen en rampen. Daar ondersteunen deze SIGMA vrijwilligers (van het Nederlandse Rode Kruis) de ambulancehulpverlening (ambulancezorg Groningen).

 

Als SIGMA-vrijwilliger word je ingezet bij grootschalige geneeskundige hulpverleningen. Je assisteert de ambulanceteams bij het geven van de noodzakelijke levensreddende medische hulp en bent zelfstandig bezig met het monitoren en bewaken van slachtoffers. Ook logistieke taken behoren tot het takenpakket, zoals het inrichting van een gewondennest. Alle SIGMA-vrijwilligers hebben de opleiding‘Hulpverlenen bij Ongevallen en Calamiteiten’ (HOC) gevolgd.

 

De duur van deze pittige opleiding is ongeveer zes maanden. De HOC opleiding bestaand uit een theoretisch deel, maar voornamelijk uit praktijk. De opleiding wordt verzorgd door ervaren ambulanceverpleegkundigen. Een nieuwe HOC opleiding start in september 2012! Wat bieden we?

• Zinvol en interessant vrijwilligerswerk

• Een goede verzekering tegen ongevallen, schade en aansprakelijkheid.

• Een gratis HOC-opleiding.

• Een jaarlijkse stagedag op de ambulance Meer informatie?

 

Kijk op www.sigmagroningen.nl op de pagina VACATURES. Meld u aan voor de informatieavond op 22 mei via [email protected]. De informatieavond wordt georganiseerd bij de brandweerkazerne aan de sontweg in Groningen. (tegenover de IKEA)

Foto's

Deel dit artikel