UMCG Ambulancezorg & Mobiel Medisch Team met haar nieuwe voertuigen

Deel dit artikel
Foto's: Exclusief voor 112Groningen.nl/ foto`s copyright Bertdercksen.nl
Groningen/ Eelde - Het platform van Groningen Airport Eelde was onlangs het toneel van en heuse fotoshoot.

De modellen waren deze keer geen mooi in de kleren gestoken en strak opgemaakte dames en heren, maar zeventien nieuwe, fris gepoetste, glimmende knalgele voertuigen voor het Mobiel Medisch Team van het UMCG, UMCG Ambulancezorg en de Friese zuster van UMCG ambulancezorg, Ambulancezorg Fryslân. Weer of geen weer, storm, sneeuw of mist, het weer is sinds geen enkele belemmering meer voor het Mobiel Medisch Team van het UMCG om in Noord-Nederland assistentie te verlenen aan ambulancebemanningen bij grotere ongevallen of gecompliceerde medische situaties.

 

Tot voor kort maakte het MMT gebruik van een inmiddels meer dan tien jaar oude Mercedes Vito bus, die nu is vervangen door een snellere, meer comfortabelere en veiligere Audi Q7 , 3 liter, zes cylinder met DSG-automaat en vierwielaandrijving. Ook dit voertuig moet weer zeker tien jaar meegaan. Aan boord van de auto die is opgebouwd door Visser Ambulances in Leeuwarden bevindt zich in principe dezelfde medische uitrusting als aan boord van de helikopter Lifeliner 4, de PH-MMT.

 

Met dit verschil dat er in de Audi geen plaats is voor een patient. UMCG Ambulancezorg en Ambulancezorg Fryslan presenteerden voor de fotoshoot hun nieuwste ambulances op basis van de Volkswagen T5, opgebouwd door Ambulanzmobile uit Schönebeck in Duitsland en afgewerkt door Visser Ambulances in Leeuwarden.

 

 Ambulancezorg Fryslan en UMCG ambulancezorg hebben een permanent doorlopen vernieuwingsprogramma voor ambulances, waardoor ieder jaar in de beide regio's een aantal ambulances wordt vervangen.Een bijzonder optreden op het platform van de luchthaven was weggelegd voor maar liefst veertien nieuwe dienstvoertuigen van het merk Volkswagen, type Polo, 3 cylinder, 1200 cc.

 

De Polo’s vervangen de meer dan tien jaar oude Peugeots van het type 206 die op de ambulanceposten in gebruik zijn als dienstauto. De nieuwe auto’s zijn weliswaar uitgevoerd in ambulance-geel met de bijbehorende blauwe striping voor ondersteuningsvoertuigen, maar zijn niet voorzien van vast gemonteerde optische en geluidsignalen.

 

 

In voorkomende gevallen kan zo een set op het dak worden geplaatst. De nieuwe polo’s zijn naast een brandblusser, ook voorzien van een ehbo-kist en een AED, zodat onderweg wel direct eerste hulp kan worden gegeven of een reanimatie kan worden gestart.De nieuwe polo’s zijn wel voorzien van een ehbo-kist en een AED, zodat onderweg wel direct eerste hulp kan worden gegeven of een reanimatie kan worden gestart. Fotograaf Bert Dercksen uit Groningen maakte er spectaculaire plaatjes van met intense kleuren en daarbij zocht hij soms bijzondere standpunten op, zoals blijkt uit enkele foto's van the making off

www.bertdercksen.nl

Foto's

Deel dit artikel