Kopstaartbotsing door onoplettendheid

Deel dit artikel
Politie.nl/ Herald Veenstra foto
Groningen/ Leek - Bij een kopstaartbotsing op de A7 bij Groningen zijn donderdagmiddag twee automobilisten licht gewond geraakt. Een 40-jarige automobilist uit Zeist merkte te laat op dat het verkeer voor hem afremde.

En reed daarbij tegen een 49-jarige automobiliste uit Uretep die voor hem reed. Die vrouw botste daardoor tegen een 29-jarige automobilist uit Emmeloord. De man uit Zeist verklaarde net een telefoongesprek te hebben afgerond en daarna een koek te willen pakken van de passagierstoel.

 

Door die handeling lette hij niet goed op het verkeer voor hem, met de aanrijding als gevolg. De 49-jarige vrouw en de 29-jarige man zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie is deze periode samen met andere partners bezig met het project ‘A7 Veilig’.

 

Het project is bedoeld om de verkeersveiligheid en doorstroming op de rijksweg A7 te bevorderen. De partijen willen het verkeersveiligheidsgevoel van weggebruikers vergroten en het aantal letselongevallen verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat het gedrag van de weggebruikers in de meeste gevallen de oorzaak is van de ongevallen op de A7. Meer informatie over het project is te vinden op www.a7veilig.nl

Foto's

Deel dit artikel