Waarschuwingsschoten bij achtervolging

Deel dit artikel
Willy Smits 112Journaal
Odiliapeel - De politie heeft donderdagavond rond 20.15 uur twee mannen uit 's-Hertogenbosch (21 en 24 jaar) aangehouden, die samen met een onbekend gebleven derde persoon in een auto met gestolen kentekenplaten reden.

Een surveillance-eenheid zag de auto rond 19.50 uur op de Nieuwe Dijk (N264) in Odiliapeel rijden en wilde deze controleren. De agenten constateerden dat de auto was voorzien van gestolen kentekenplaten. De auto ging er met zeer hoge snelheid vandoor en verdween even uit het zicht. Enige tijd later zagen de dienders de auto weer op de Trentsedijk in Zeeland rijden en na een stevige achtervolging reed de auto zich op de Buntweg vast en belandde in een sloot. De drie inzittenden gingen er vandoor, maar twee van hen konden vrij snel daarna worden ingerekend. Een agent loste daarbij waarschuwingsschoten. Het omliggende gebied werd vervolgens met een groot aantal politiemensen, waaronder twee hondengeleiders, doorzocht.

 

Bij deze zoekactie werden tevens enkele terreinwagens van de luchtmachtbewaking van vliegbasis Volkel en een politiehelikopter ingezet. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen en is nog voortvluchtig. Het aangehouden tweetal is ingesloten. Volgens ooggetuigen hebben de vluchters onderweg in het Oventje een elektriciteitshuisje geramd, waardoor het Oventje en de Brand in Zeeland tijdelijk zonder stroom zaten.

Foto's

Deel dit artikel