Koeien ongedeerd bij brand landbouwschuur Wehe-den-Hoorn (Video)

Deel dit artikel
Wehe den Hoorn - Een brand heeft op de ochtend van zondag 14 november veel schade gericht aan een landbouwschuur aan de Trekweg in Wehe-den-Hoorn. De brand werd rond 07.30 gemeld bij de meldkamer in Groningen. Vanwege de grote rookwontwikkeling werd vrijwel direct opgeschaald naar 'grote brand'. Dit betekent een inzet van drie tankautospuiten, afkomstig uit Wehe-den-Hoorn, Zoutkamp en Oldehove.

De eerste zorg was het behoud van de naastgelegen schuur. Hierin stonden 60 koeien. Deze brandweer kon overslag naar de stallen voorkomen, zodat de koeien ongedeerd bleven. Ook het woonhuis kon gespaard blijven. De brandweer gaf om 9.30 uur het sein 'brand meester'.

De landbouwschuur zelf, met daarin onder meer enkele landbouwvoertuigen, gereedschappen en autobanden, raakte voor een behoorlijk deel beschadigd. De oorzaak is nog onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Bij de brand is ook gebruik gemaakt van de dompelpomp, afkomstig van het korps Zuidhorn (www.brandweergroningen.nl)

Rtvnoord

Dagblad

Deel dit artikel