Extreme wateroverlast in Limburg

Deel dit artikel
Limburg - Vanaf 12 november 2010 tot en met 14 november, regende het onophoudelijk in de zuidelijke provincies Brabant en Limburg. Het hemelwater kwam dagenlang en onophoudelijk met bakken uit de lucht.

evoerd worden en waren de straten in Meerssen blank komen te staan. In Limburg betekende dit dat het Maaswater naar behoorlijke hoogte steeg. In de provincie regende het tientallen telefoontjes bij de brandweer voor hulpverzoek.

Het betrof hier hulpverzoek voor ondergelopen kelders, garages en wegen. Vee uit de weide moest geëvacueerd worden en auto's op kades uit voorzorg worden weggetakeld. In sommige gebieden waren auto's onder water komen te staan. Ook in België was de situatie inmiddels nijpend geworden. Limburg reageerde met het van stal halen van een speciaal draaiboek voor wateroverlast.

Bij de wijk Sint Pieter was het waterpeil inmiddels boven de 44 meter NAP gekomen. Uiteindelijk piekte dit tot 46,10 meter NAP. Ook bij het dorp Borgharen, ten noorden van Maastricht, was het water tot aan de rand van de dijk gestegen.

Deel dit artikel