Oefenavond brandweer Bedum

Deel dit artikel
Bedum - Woensdagavond 22 september was er een oefening voor de Bedumer brandweer, de brandweer kreeg een melding van een ongeval met gevaarlijke stoffen op het terrein van gemeentewerken aan de Industrieweg in Bedum.

Toen de brandweer ter plaatse kwam werd eerst op afstand gekeken wat er aan de hand was en wat de ernst van de situatie was, er bleek een gevaarlijke bijtende vloeistof uit een tank te lekken, en daarbij was een persoon onwel geraakt.

 De brandweer zette een team in chemicaliënpakken om het slachtoffer te redden en de lekkende vloeistof te stoppen, daarna kon de tank afgevoerd worden. Tegelijkertijd vond er een ongeval plaats in de werkplaats van de gemeente waar een auto met 1 wiel in de smeerkelder reed, hierbij raakte een slachtoffer bekneld in het voertuig en kwam een ander slachtoffer onder de auto in de kelder terecht. De brandweer moest het voertuig eerst goed stabiliseren om daarna het slachtoffer uit het voertuig te kunnen bevrijden, een deur en het dak werden vakkundig van het voertuig verwijderd waarna het slachtoffer uit het voertuig kon worden gehaald.

De brandweer oefende met 2 ploegen die elk een tankautospuit tot hun beschikking hadden en elk op een incident werden ingezet. Na de oefening werd nageëvalueerd, en men kon terug kijken op een geslaagde oefenavond.

Deel dit artikel