Uitslaande brand verwoest woning in Musselkanaal (Video)

Deel dit artikel
Musselkanaal - Donderdagochtend 23 september om 4.15 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen de melding binnen van een woningbrand aan de Marktstraat te Musselkanaal. Vrijwel direct werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging. De brandweer van Stadskanaal rukte daarom meteen uit met een tankautospuit en een hoogwerker. De meldkamer alarmeerde ook een tweede tankautospuit, afkomstig van de post Ter Apel.

Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat er zich mogelijk nog een persoon in de woning bevond. De brandweer betrad vervolgens direct het pand om de bewoner te zoeken. Deze reddingspoging moest in verband met de snelle ontwikkeling van het vuur en de hoge temperatuur in de woning na enige tijd worden afgebroken.

Kort daarna kwam het bericht dat de bewoner ten tijde van de brand toch elders verbleef en dat er dus niemand in de woning aanwezig was. Bij de brand deden zich derhalve geen persoonlijke ongelukken voor.

De brandweer heeft uiteindelijk kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar twee naastgelegen woningen. De woning zelf moet als verloren worden beschouwd. Omstreeks 06.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. (www.brandweergroningen.nl)

Mediapublicaties:

Rtvnoord

Dagblad van het Noorden

Rtvdrenthe

Meternieuws

Deel dit artikel