RIVM telt 39 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 157 in provincie

Deel dit artikel
112Groningen.nl & tekstbron OOGTV
Groningen - In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 39 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen nu 7.226 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 7.187. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie Groningen werden in totaal 157 nieuwe besmettingen vastgesteld. De meeste nieuwe gevallen werden gevonden in de gemeente Westerwolde. Daar gaat het om 40 nieuwe gevallen. 
In Groningen om 39, Midden-Groningen en Oldambt 18, Veendam 11, Stadskanaal 10, Eemsdelta 8, Westerkwartier 5 en Hogeland en Pekela 4. In de gemeente Westerkwartier kwam een coronapatiënt te overlijden, in Westerwolde moest een inwoner opgenomen worden in het ziekenhuis.
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 5.260 personen positief getest. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 212 waarvan er 35 op de Intensive Care terecht kwamen. In de ziekenhuizen liggen nu 2.365 personen. Dit zijn er 109 minder in vergelijking met vrijdag. Voorts werden er bij het RIVM 97 nieuwe overlijdens gemeld.

Foto's

Deel dit artikel