Grote brand verwoest boerderij in Godlinze: Schuren en woonhuis in vlammen op (video)

Deel dit artikel
Gijs Bouman - 112 Groningen & YouTube video

Godlinze – Zondagochtend woedde een hevige brand bij een akkerbouwbedrijf aan de Peperstraat in Godlinze. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’, maar kon niet voorkomen dat drie schuren en het aangrenzende woonhuis volledig verloren gingen.

De brand brak net voor tien uur ’s ochtends uit en verspreidde zich snel, waarbij dikke rookwolken zichtbaar waren. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving, waaronder Bierum, Loppersum, Delfzijl, Haren, Wagenborgen, Ten Boer, Hoogezand-Sappemeer en Uithuizen, werden ingezet om het vuur onder controle te krijgen.

Bij aankomst van de eerste brandweerploegen sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweerlieden deden hun uiterste best om het woonhuis te redden. “We doen er alles aan om het huis te behouden,” verklaarde de brandweer rond elf uur. Om de bluswerkzaamheden te ondersteunen, werd grootwatertransport ingezet.

De brand greep snel om zich heen en sloeg van de ene schuur over naar de andere. Dit werd verergerd doordat de schuren vol lagen met brandbare materialen zoals aardappelkisten. Rond het middaguur raakte ook het woonhuis in brand en stortten de verwoeste schuren in.

Omwonenden die hinder ondervonden van de rook, werd aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer waarschuwde ook dat roetdeeltjes in de omgeving terecht konden komen, maar benadrukte dat deze niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Video hier.

Foto's

Deel dit artikel