OM eist vijf jaar cel en tbs met voorwaarden voor aanslag op Willem Groeneveld (Video)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Youtube Oogtv.nl

Groningen – De twee verdachten van de aanslag op journalist Willem Groeneveld staan vandaag (maandag) voor de rechter.

De verdachten zijn de 33-jarige Tjeerd P. en de 32-jarige Jaimy W, allebei uit Groningen. In augustus vorig jaar gooiden de twee molotovcocktails bij Groeneveld naar binnen. Groeneveld en zijn vriendin wisten het vuur te blussen. Justitie wil de twee verdachten dan ook vervolgen wegens brandstichting en poging tot moord.

 

Update: 13.56 uur:

De Officier van Justitie eist vijf jaar cel en TBS onder voorwaarden voor Tjeerd P. en Jaimy W. voor de aanslag op Willem Groeneveld en zijn vriendin.

(Als de verdachten worden veroordeeld tot TBS met voorwaarden, kunnen ze maximaal 5 jaar cel krijgen, terwijl de OvJ al eerder opmerkte dat bij dit soort zaken normaal vaak 6 jaar cel gegeven wordt. En daarbij komen dan nog strafverzwarende feiten. Zegt Oogtv.nl. De OvJ ziet geen verschil tussen de twee verdachten voor het bepalen van de strafmaat: “Gelijke monniken, gelijke kappen.”

Mensen die een publieke taak uitvoeren moeten ongestoord kunnen werken, zegt de OvJ. Hij zegt dan ook toe te werken naar een dubbele strafeis. Niet om een voorbeeld te stellen, maar omdat het OM er zwaar aan tilt.)

Volg hier het liveblog over de rechtszaak

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media