Grote waterstoring Groningen onder controle (+ 2x video)

Deel dit artikel
-

GRONINGEN – Delen van de provincie Groningen en Drenthe zaten sinds zondagnacht zonder water. Oorzaak was een gat in een transportleiding bij de Kielerbocht. Ondermeer met een politiehelikopter zochten hulpdiensten en het waterleidingbedrijf naar het lek. Supermarkten zijn bestormd door ‘waterhamsteraars’.

.

Het UMCG zit niet zonder water. Het Waterbedrijf levert tanks met water voor de patiënten. Het ziekenhuis draait zondagdiensten en heeft alle poliklinische afspraken afgezegd. Het operatiekamerprogramma is opgeschort en medewerkers die niet dringend aanwezig hoeven te zijn, worden verzocht thuis te blijven.

Ook leerlingen van scholen in Groningen en de omliggende dorpen krijgen het advies thuis te blijven.

Gegevens Waterleidingsbedrijf
T: 050-3688688
W: waterleidingsbedrijf Groningen

Update 08:40
Het gat in de transportleiding is gevonden. Het gaat om een breuk in de leiding bij industrieterrein Euvelgunne. Het werd rond half negen maandagochtend gevonden.

In verband met de storing worden alle klanten van het waterbedrijf geadviseerd het water twee minuten te koken voordat u het consumeert. Ook als bij u thuis de waterlevering hersteld is, blijft het kookadvies nog 2 dagen van kracht. Er moeten eerst watermonsters door Waterlaboratorium Noord onderzocht worden. 35000 liter water werd er vanmiddag per keer aangevoerd door een vrachtwagen bij het UMCG.Bij Bernlef werd ook water aangevoerd via een auto. Zie zoomin.tv en dvhn.nl en de stadskrant /rtvnoord en andere landelijke kranten met ons materiaal.

Deel dit artikel