Heemsckerck van Thaden weggesleept uit de Noorderhaven

Deel dit artikel
-

(tekst: www.dvhn.nl) Bergers hebben zaterdagmorgen het schip de Heemsckerck van wijlen Kars Thaden weggesleept uit de Noorderhaven. Het schip is overgebracht naar een van de Scandinavische havens, waar het onderhouden wordt.

Vrienden van de begin dit jaat overlden Thaden hebben de afgelopen weken geprobeerd het schip op zijn plek in de Noorderhaven gehouden, maar het gemeentebestuur in de persoon van wethouder Jannie Visscher voelde daar weinig voor. Visscher is evenmin van plan het schip te slopen.

Volgens een woordvoerder is de wethouder op zoek naar een nieuwe toekomst voor de Heemsckerck. “Daarover worden met verschillende instellingen en verenigingen gesprekken gevoerd, aldus de zegsman. “Van sloop is geen sprake. De wethouder kent de droom van Kars Thaden en het uitgangspunt van de gemeente is dat voor zulke dromen plaats moet zijn in de stad. Daarom wordt geprobeerd het schip te benutten voor het verwezenlijken van een andere droom.” Thaden wilde met zijn schip de zeereis maken die ooit Abel Tasman maakte.

Een mogelijkheid is dat het schip gebruikt gaat worden als een leer/werk project voor jongeren. “Dat is een van de opties”, meldt de Visschers woordvoerder. “Maar we kijken ook naar andere mogelijkheden.” Zie ook www.dvhn.nl voor meer nieuws.

Deel dit artikel