Grote oefening kinderdagveblijf kids2 B in Eenrum

Deel dit artikel
-

Eenrum – Even na 19:00 uur werd brandweer Wehe den Hoorn gealarmeerd voor een brand in kinderdagverblijf De Vlinderborg aan de Plantsoenstraat in Eenrum.

Tijdens werkzaamheden aan het dak zou brand zijn ontstaan onder het plafond. De rook verplaatste zich snel door het gebouw door de ventilatie die aan stond. Hierdoor werd het brandalarm geactiveerd en ging tevens het ontruimingssignaal af. Hierop werd door de BHV ploeg meteen het pand ontruimd volgens het afgesproken protocol. Meteen werd ook de brandweer gealarmeerd die na aankomst werd opgevangen door de coördinator van de BHV. Deze gaf meteen aan dat er nog personen in het pand aanwezig waren. Hierop werd door de brandweer meteen naar de vermiste personen gezocht. De mensen die tijdens de ontruiming buiten stonden konden meteen zien hoe de brandweer te werk gaat in zulke situaties. Nadat alle slachtoffers waren gered heeft de brandweer het vuur geblust en konden daarna weer inpakken. Doel van de oefening was de samenwerking tussen BHV-ers, leidsters kids2B, leidsters peuterspeelzaal en brandweer Wehe den Hoorn.

Verder ging het om kennis van het object en ervaring opdoen in het ontruimen voor alle betrokken hulpverleners. Tijdens de nabespreking werd het een en ander door genomen, hieruit bleek dat zowel de ontruiming als de communicatie goed was verlopen. Ook konden de medewerkers van kids2 B even door het pand lopen terwijl het vol rook stond om een idee te krijgen hoe dat is.

Nadat alles was besproken ging de brandweer terug naar de kazerne in Wehe den Hoorn waar ook het een en ander nog werd besproken. Aan deze oefening deden de volgende partijen mee, BHV-ers, leidsters kids2 B, leidsters peuterspeelzaal en brandweer Wehe den Hoorn. Het was een geslaagde en leerzame oefening voor alle partijen.

Deel dit artikel