Friesland Flits: Auto ramt gevel

Deel dit artikel
-

AUGSBUURT – Vrijdagmiddag was het voor de familie Noordhuis aan de Hesseweg te Augsbuurt even schrikken. Reden daarvoor was een auto welke met veel geweld tegen de gevel van hun huis knalde. De automobilist reed over de Hesseweg richting Kollum. In een bocht raakte de bestuurder, woonachtig in Winsum (fr) de macht over het stuur kwijt.

De auto kwam ruim 100 meter voorbij de bocht in de berm. Hier werden twee forse coniferen ontworteld en schoof de auto op de zijkant verder tegen de gevel van de woning. Na de klap tegen het huis kwam de auto weer op zijn wielen terecht. Gelukkig bleek de chauffeur goed in de gordels te zitten en kon ongedeerd zijn wagen verlaten. Desondanks zat de schrik bij de chauffeur mede als de familie Noordhuis er goed in.

De ravage was groot. Niet alleen de auto raakte totall loss, ook is schade ontstaan aan de gevel. In de pas opnieuw bestraatte tuin bleef een spoor van vernielingen achter. It meast spitich fien ik dot de coniferen deisk riden binne. mei de krysttiid sieten der oltied sokke moaie ljochtjes ien, aldus Klaas Noordhuis. Bergingsbedrijf van Kammen heeft het wrak uit de tuin verwijderd en geborgen.

Deel dit artikel