Bewoners overlopen inbrekers

Deel dit artikel
Politie.nl
Groningen - De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken in de Stad Groningen. Zondagavond reageerden agenten op een inbraakmelding in een pand aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De bewoners hadden een inbreker overlopen op het dak van hun pand.

 Toen agenten gingen kijken was de inbreker al gevlogen. Vermoedelijk was de inbreker via openstaande deuren de woning binnengekomen. De insluiper was er met een laptop vandoor gegaan. De politie beschikt van de inbreker over het volgende signalement van de dader: een man met een getinte huidskleur, ongeveer 35-40 jaar oud met een klein postuur. Hij was gekleed in donkerkleurig trainingspak. De politie stelt een onderzoek in.

 Maandagmorgen, omstreeks 04.00 uur, betrapte een 60-jarige bewoner een inbreker in zijn woning aan de Sint Walburgstraat in Groningen. De bewoner werd wakker van geluid. Toen hij ging kijken kwam hij oog in oog te staan met een inbreker. De dader vluchtte zonder buit de woning uit. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de inbreker niet meer aangetroffen. De politie beschikt van de inbreker over het volgende signalement van de dader: een tengere man met een getinte huidskleur, rond 20 jaar oud en kort zwart haar. Hij was gekleed in donkerkleurige broek. De politie stelt een onderzoek in.

Een woninginbraak of insluiping heeft vaak een negatief gevoel op het woonplezier van de gedupeerde.

 

 

In veel gevallen is een woninginbraak of insluiping te voorkomen door relatief simpele maatregelen. Enkele tips om de kans op een inbraak te verkleinen en als hulp als een inbraak toch heeft plaatsgevonden:

·        Gebruik goed hang- en sluitwerk

·        Sluit ramen en deuren (incl. nachtslot) altijd af bij afwezigheid; ook op een bovenverdieping

·        Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

·        Maak gebruik van verlichting rondom een woning (evt. met sensoren) en tijdklokken om verlichting in de woning in te stellen

·        Verstop een woning niet teveel achter bosschages, schuttingen etc.

·        Fotografeer waardevolle spullen en noteer opvallende kenmerken

·        Noteer van mobiele telefoons hetIMEI-nummeren van computers hetMAC-nummer

·        Meld u aan voorBurgernet

·        Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

Kijk voor meer tips opwww.keurmerkveiligwonen.nl

Foto's

Deel dit artikel