Man aangehouden voor beroving

Deel dit artikel
Tolhuisen Fotografie
Rotterdam - Politieagenten hielden dinsdagochtend een man aan. Hij wordt verdacht van het beroven van een taxichauffeur.

Later in de ochtend werd ook een vrouw aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Rond negen uur reed de taxichauffeur met een klant over de Finsestraat. Op dat moment bedreigde de klant hem met een vuurwapen. De bestuurder werd beroofd van een geldbedrag en persoonlijke eigendommen. Vervolgens liep de dader weg. De politie werd gewaarschuwd. Zij gingen direct naar het incident en sloten de omgeving strategisch af. Vermoedelijk door deze afzetting liep een man die voldeed aan het signalement recht in de armen van agenten.

 

Hij is aangehouden door middel van een benaderings techniek gevaarlijk personen (BTGV). Na onderzoek werd duidelijk dat de 36-jarige Rotterdamse verdachte een woning aan de Zweedsestraat had. Aangezien de beroving met een vuurwapen gepleegd werd, is het Arrestatieteam de woning binnen gegaan. Hier hebben ze een 28-jarige vrouw aangehouden. Er wordt onderzocht of zij een rol gespeeld heeft bij de overval. Ook werd in de woning een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en zal verder onderzocht worden. Beide verdachten zijn overgberacht naar een politiebureau voor verhoor.

Foto's

Deel dit artikel