Teutenberg nieuwe leidster in Energiewacht Tour

Deel dit artikel
Mélarno Kraan & Michael Huising 112groningen.nl
Veendam, Oude Pekela - Ina-Yoko Teutenberg is de nieuwe leidster in de Energiewacht Tour. De Duitse won met haar team Specialized-Lululemon de ploegentijdrit over 26,5 kilometer tussen Veendam en Oude Pekela, de vijfde etappe.

De ploeg won met maar liefst veertig seconden verschil op GreenEdge en 1'13″ op Rabobank. In het algemeen klassement staat Teutenberg nu eerste, Ellen van Dijk volgt op de tweede plaats, Marianne Vos vindt zichzelf op 42 tellen van de Duitse terug.

 

Teutenberg boekte alweer haar derde ritzege in deze ronde na haar ritzeges in etappe twee en drie. Rabobank moest na afloop de wonden likken. Ploegleider Jeroen Blijlevens: ,,Het wordt moelijk om dat nog recht te zetten. We kunnen de boel wellicht opnieuw op de kant zetten morgen, maar de kans is heel klein dat we dan Ina-Yoko en Ellen kwijt raken. We gaan er natuurlijk voor strijden. Ik had wel ingecalculeerd dat Specialized-Lululemon zou winnen, maar het verschil is wel heel groot gebleken.'' Marianne Vos vulde aan: ,,Specialized en GreenEdge hadden hier twee hele sterke blokken staan, daar waren we simpelweg niet tegen opgewassen.'' Morgen is de laatste etappe met als start en finish plaats Slochteren.

Foto's

Deel dit artikel