Tweede ritzege Teutenberg in Energiewacht Tour

Deel dit artikel
Michael Huising
Midwolda - Ina Yoko Teutenberg heeft haar tweede zege op rij geboekt in de Energiewacht Tour (UCI 2.2).

De 37-jarige Duitse renster van Team Specialized-Lululemon wist na zes ronden van 18,5 kilometer rond Midwolda de sprint te winnen van Marianne Vos (Rabobank Women Team)en Kirsten Wild (AA Drink – Leontien.nl). De pas 19-jarige Laura van der Kamp (Dolmans-Boels Cycling Team) kwam als vierde over de meet.

 

Het was Wild die de sprint van ver inzette, maar zij moest toestaan dat Teutenberg en Vos haar nog voorbij staken. Onderweg had de Zwolse nog geprobeerd om met een achttal rensters de andere favorieten voor de eindwinst te verschalken met een uitval, maar zij werden net voor het ingaan van de laatste plaatselijke omloop in de kraag gegrepen. Teutenberg zat toen niet mee, maar was in Midwolda wel weer bij de les. ,,De vorm is goed, Het is altijd mooi om te zien dat je het nog steeds kunt, ik word immers ook een jaartje ouder. Het was een hectische rit, waarin ik even de slag dreigde te missen. Gelukkig kon ik weer voor de winst sprinten. Ik hoop in wat waarschijnlijk mijn laatste seizoen wordt gewoon nog zoveel mogelijk te winnen.

 

De Olympische Spelen in Londen zijn een eerste hoofddoel, verder hoop ik met het team ook sterk te presteren op het WK in Limburg.'' Marianne Vos zit met haar tweede plaats en de onderweg gesprokkelde bonificatieseconden nog altijd op koers voor de eindwinst. Ze liep zelfs elf seconden uit op concurrente Ellen van Dijk. ,,Het was even spannend toen die kopgroep weg reed zonder een renster van ons daarbij, maar zo hebben we de ploegentijdrit voor morgen nog even kunnen trainen. Dan zullen we ook weten of de marge op Specialized-Lululemon genoeg is om Ellen van Dijk en Ina-Yoko Teutenberg van de eindwinst te houden. We zullen zeker nog een keer aan de bak moeten. Maar ook in de overige ritten is het opletten geblazen, dat zag je vandaag wel.'' (tekst)

 

 

 

Flickr

Foto's

Deel dit artikel