Hardleerse wegpiraat op de bon

Deel dit artikel
Politie.nl
Deldfzijl - De politie heeft maandagmorgen een 47-jarige automobilist uit Siddeburen voor meerdere overtredingen op de bon geslingerd.

Agenten zagen de man rijden op de N33. Het viel de agenten op dat de bestuurder er een sportieve rijstijl op na hield. Agenten voerden een snelheidsmeting uit. Er werd forse snelheidsoverschrijding geregistreerd. Hij werd geklokt op 145 km/uur waar 80 km/uur was toegestaan. Ook haalde hij in waar dit niet mocht. Na een stopteken bleek de bestuurder niet in het bezit van een gelding Nederlands rijbewijs.

 

De wegpiraat bleek in het bezit van een Antilliaanse rijbewijs. Omdat de man al langere tijd in Nederland verblijft, rijdt hij zonder geldig rijbewijs. Met drie bekeuringen voor snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs en overschrijding van een doorgetrokken streep, kon hij zijn weg weer vervolgen. Zijn Antilliaanse rijbewijs werd ingenomen. Later op de dag ging de bestuurder weer in de fout. Op de N33 zagen agenten de bestuurder in een andere auto rijden. Omdat zijn rijbewijs was ingevorderd gaven de agenten hem weer een stopteken. Dit keer leverde hem dit een misdrijf op. Na verhoor kon hij weer gaan. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

Foto's

Deel dit artikel